Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υψηλή υγρασία χαρακτηρίζουν τα αγωνισματα που γινονται εκτος σταδιου στο φετινο Παγκόσμιο Πρωταθλημα Στιβου της Ντόχα , ο μαραθώνιος και το βαδην. 


Στον αγώνα, οι δρομείς μαραθωνίου, και οι βαδιστες και στις δυο κατηγοριες, ανδρων και γυναικων   προσπάθησαν να μειώσουν την αισθηση  και τα αποτελέσματα της θερμότητας φορώντας τα "κολλαρα λαιμου με πάγο" και τοποθετώντας τα μπουκάλια κατεψυγμένου νερού απευθείας σε επαφή με το δέρμα, μέσα στις φανελλες  και στα σορτς τους.

Ακόμα και τα αγωνιστικα τους ρουχα  έγιναν για αυτον τον σκοπο για να βοηθήσουν οσο ηταν δυνατον  σε αυτές τις συνθήκες.

 

Η θερμική χαρτογράφηση του σώματος.

 Η Asics, για παράδειγμα, που έντυνε  την ιταλική εθνική ομάδα, έθεσε στη διάθεση των Ιταλών αθλητών  ρούχα με βάση τη θερμική χαρτογράφηση του σώματος. Από τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο διάσημο ISS, (Ινστιτούτο Αθλητικής Επιστήμης) της Asics, στο Kobe της Ιαπωνίας, όπου ιστορικά έχουν αναπτυχθεί όλες οι πιο διάσημες τεχνολογικές λύσεις της ιαπωνικής εταιρείας.

Το νέο ένδυμα παρουσιάζει μια τεχνολογία που με τη μελέτη της θερμικής χαρτογράφησης του σώματος συμπεριφέρεται ως υδατοαπωθητικό, εξασφαλίζοντας ένα αίσθημα μεγαλύτερης ελαφρότητας που περιορίζει την προσκόλληση του υφάσματος στο δέρμα.

Ένας συνδυασμός που χάρη στο ανοικτό πλέγμα εγγυάται αερισμό και δίνει στον αθλητή μια αίσθηση άνεσης.

  

 

Μια τεχνολογία για έξι ομάδες.

 
Αυτός ο τύπος ρούχων που αναπτύχθηκε από την Asics είναι διαθέσιμος στις έξι εθνικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από την ιαπωνική εταιρεία: τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία και την Ουκρανία, καθώς και την Ιταλία. Εμπνευσμένοι από το Κατάρ, οι στολές έχουν σχέδιο που θυμάται τις γραμμές της έρημο, με προσαρμοσμένους χρωματικούς συνδυασμούς που βασίζονται στην εθνική σημαία κάθε χώρας.

Η Asics έχει επίσης υπογράψει πολυετή σύμβαση για τη χορηγία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.