Το ξυπνητήρι χτυπάει πολύ πρωί.... «Ποιός πάει για τρέξιμο τώρα;;»

Είναι αλήθεια πως είναι πολύ σκληρό να σηκωθούμε από το κρεβάτι και να βγούμε έξω για τρέξιμο ενώ οι άλλοι κοιμούνται ακόμα, αλλά η αίσθηση της χαράς, φρεσκάδας και ενέργειας που διαρκεί όλη την ημέρα είναι ασύγκριτη.

Εκτός όμως από την όμορφη αίσθηση, το πρωινό τρέξιμο ωφελεί και σε πολλά άλλα ακόμα.

 

Είναι πιο ασφαλές και πολύ πιο ήρεμα.

Σίγουρα είναι πιο ασφαλές για μια γυναίκα να τρέξει το πρωί , παρά με λίγο φως το απόγευμα/βράδυ.

Επίσης, προλαβαίνετε να τρέξετε στους  ήρεμους  δρόμους πριν αρχίσει ο πανικός με το μποτιλιάρισμα, τις κόρνες και το καυσαέριο!

 

Χαμογελάτε περισσότερο μέσα στην ημέρα!

Λόγω των «ευχάριστων» ορμονών που έχουν εκκριθεί στην αρχή της ημέρας σας από το τρέξιμο, χαρίζετε περισσότερα χαμόγελα στον περίγυρό σας!

 

Μας βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του βάρους μας.

Λόγω του οτι το πρωινό τρέξιμο ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας ,  την υπόλοιπη ημέρα καίμε περισσότερες θερμίδες ακόμα και  στις  καθιστικές δουλειές! Εδώ βέβαια θέλει προσοχή. Φροντίστε να τρώτε κάτι  ανά 2 ώρες για να βοηθήσετε το σώμα σας να κάνει αποκατάσταση.

Επίσης, στο πρωινό τρέξιμο, το σώμα μαθαίνει να «τραβάει» ως  καύσιμο  για ενέργεια το αποθηκευμένο λίπος,  πράγμα που μας κάνει καλύτερες δρομείς!

 

Κερδίζετε χρόνο για οικογενειακές στιγμές.

Το πρωινό τρέξιμο είναι μία λύση κυρίως  για τις μαμάδες!

Κάνοντας την προπόνησή σας  το πρωί, «ελευθερώνονται»  οι απογευματινές  ώρες και μπορείτε να τις  περάσετε με την οικογένειά σας  ή  τους φίλους σας!