Εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα για κάθε επίπεδο δρομέα.


Επιλέξτε εκείνο το μοντέλο προπόνησης που είναι πιο κατάλληλο για εσάς.


Τα προγράμματα μας αφορούν δρομείς κάθε επιπέδου, που θέλουν είτε να ξεκινήσουν, είτε να βελτιωθούν, είτε και να αγωνιστούν με φιλόδοξους στόχους.

Ξεκινήστε να τρέχετε.
Βρείτε ευημερία και κίνητρα.
Βελτιώστε τα αποτελέσματα σας.

Ξεκινήστε να τρέχετε ή να περπατάτε
Η πλήρης αξιολόγηση της φυσικής σας κατάστασης για όσους αρχίζουν να τρέχουν για πρώτη φορά και χρειάζονται έναν θεωρητικό και πρακτικό οδηγό για να προσεγγίσουν την σωστή εκτέλεσης της προπόνησης χωρίς κίνδυνο.
Όσοι αρχίζουν να τρέχουν μόνοι συχνά αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν μετά τις πρώτες προπονήσεις λόγω τραυματισμών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και στις περιπτώσεις όπου ευτυχώς δεν υπάρχει τραυματισμός , πολλοί επίδοξοι δρομείς βαριούνται ή δεν βλέπουν κάποια βελτίωση στην προπόνηση, οπότε παραιτούνται.
Ακριβώς για αυτές τις στιγμές, η εξειδικευμένη καθοδήγηση ενός ειδικευμένου προπονητή είναι χρήσιμη, που μπορεί να βελτιστοποιήσει το αποτελεσμα της προσπάθειας, να σχεδιάσει σωστά τις προπονήσεις και να διαχειριστεί την αυξηση του φορτίου για να συνεχίσει ο αθλούμενος να τρέχει ή να περπατά έχοντας την σωστή ηρεμία και διασκεδάζοντας με αυτό που κάνει.

Ευεξία και αδυνάτισμα
Την πρώτη φορά επίσης συλλέγουμε στοιχεία για όσους δεν ξεκινούν από την ιδέα να θέλουν να τρέξουν ή να περπατήσουν, αλλά πρέπει να ανακτήσουν την ευεξία, να βελτιώσουν την σωματική τους διάπλαση, να χάσουν βάρος και να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους.
Εργαζόμαστε πάντα στην εξατομίκευση της προπόνησης που πρέπει να πραγματοποιείται αξιολογώντας πάντα την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες γύρω από το φαγητό, αλλά και για θέματα τεχνικά και ψυχολογικά που μπορούν να σας γίνουν ένας νέος υγιής τρόπος ζωής .

 Διατηρήστε την καλή φυσική σας κατάσταση και υγεία με το τρέξιμο ή το περπάτημα.
Δεν θέλουν όλοι οι δρομείς να αγωνίζονται κάθε Κυριακή και να επιτυγχάνουν το ρεκόρ τους. Πολλοί από αυτούς τρέχουν μόνο για την απόλαυση του τρεξίματος και για εμάς αυτό αποτελεί την επίτευξη του ιδανικού στόχου.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης για τρέξιμο απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που τρέχουν ανεξαρτήτως επίπεδου. Αξιολογούμε την τεχνική, διορθώνουμε ελαττώματα ή την τεχνική του τρεξίματος. Σχεδιάζουμε τις προπονήσεις κατά τέτοιο τρόπο ώστε να γυμνάζεστε πάντα με ηρεμία, σε οποιαδήποτε απόσταση χωρίς περιττούς κινδύνους ή υπερφόρτωση.

 

ΞΕΚΙΝΩ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

“Σήμερα δεν έχω όρεξη να τρέξω θα το κάνω μόλις φτιάξει ο καιρός…!”
Θαυμάσια, αυτή είναι η σκέψη των περισσοτέρων σε σχέση με την πραγματική ανάγκη του οργανισμού για άθληση – στην προκειμένη περίπτωση το τρέξιμο. Δυστυχώς από τη ανάγκη για άθληση μέχρι την έναρξη υπάρχουν 1000 δικαιολογίες για να αναβάλουμε την στιγμή της έναρξης.
Και σε αντίθεση με αυτό που σκάφτονται πολλοί το τρέξιμο δεν είναι τόσο πολύ κουραστικό. Φτάνει να έχετε μια σωστή προσέγγιση τεχνικά αλλά και σε σχέση με την κόπωση της προπόνησης και θέτοντας στόχους μικρού μεσαίου και μακρού χρόνου σας δίνει υψηλό κίνητρο για να έχετε την όρεξη να ασκείστε συστηματικά.
ΦΥΓΑΜΕ!
Για να ξεκινήσετε να τρέχετε, απλά φορέστε ένα μπλουζάκι, ένα σορτσάκι και ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο και γιατί όχι, ένα χρονόμετρο στον καρπό σας. Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να τρέξετε κατευθείαν για 30 συνεχόμενα λεπτά, είστε ακριβώς εκτός πραγματικότητας. Η προσέγγιση πρέπει να είναι πολύ προοδευτική και να αρχίσετε πρώτα να περπατάτε, ειδικά εάν δεν έχετε κάνει κάποιου είδους αθλητική δραστηριότητα για τουλάχιστον 6 μήνες. Μόνο αφού φτάσουμε να περπατάμε μια ώρα με καλό ρυθμό, τότε είναι καιρός να αρχίσουμε να κάνουμε σύντομα τρεξίματα ακόμη και για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Το ενεργειακό κόστος αυξάνεται δραματικά από το περπάτημα έως το τρέξιμο, οπότε είναι καλή ιδέα να δώσετε στο σώμα τον χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί σε μια πιο υψηλή σε κόστος ενέργειας και πάνω από όλα με υψηλότερη επιβάρυνση στο έδαφος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ!
Συνεχίστε λοιπόν με ελαφρά πρόοδο, αυξάνοντας 30΄΄ή ένα λεπτό με κάθε προπόνηση, μειώνοντας σταδιακά τον χρόνο βάδισης . Όταν μπορείτε να τρέξετε 3 φορές 10 λεπτά με άνετη αναπνοή με διάλειμμα σε περπάτημα μόνο ενός λεπτού, θα είστε έτοιμοι να εκτελέσετε και την επιθυμητή συνεχόμενη μισή ώρα. Τι κάνουμε τώρα? Σε αυτό το σημείο θέτουμε έναν άλλο στόχο, για παράδειγμα να βελτιώσουμε την ταχύτητα στα 5 χιλιόμετρα, ή να τρέξουμε 60 συνεχόμενα λεπτά ή να διπλασιάσουμε την απόσταση, δηλαδή να τρέξουμε 10 χιλιόμετρα. Ε ναι, στα 10 χλμ μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας έναν πλήρη δρομέα!

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ
Τώρα σας δίνουμε μερικές συμβουλές ώστε να φτάσετε στα 10 χλμ. με ήρεμο και ασφαλή τρόπο . Πρώτα απ' όλα, τρέχοντας με κατάλληλα παπούτσια για τρέξιμο, αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε την επιβάρυνση από την πρόσκρουση με το έδαφος, να προχωρήσετε προοδευτικά χωρίς να παραλείψετε κάθε ένα από τα προτεινόμενα στάδια , να τρέχετε νοιώθοντας θετικά που προέρχεται από τον σωστό ρυθμό, το γρήγορο τρέξιμο να σας κουράσει πρόωρα και να σας αναγκάσει να σταματήσετε νωρίτερα την προπόνηση, και πάνω απ 'όλα να συμβουλεύεστε εξειδικευμένους προπονητές για να μάθετε τη σωστή τεχνική του τρεξίματος μειώνοντας τον χρόνο επαφής με το έδαφος που προκύπτει από την κακή στάση του σώματος και τη λανθασμένη στήριξη των ποδιών, καθώς και να κάνετε λιγότερη προσπάθεια και έτσι να απολαμβάνετε αυτό το υπέροχο άθλημα όλο και περισσότερο .