Προσοχή  στις  διατροφικές «παγίδες»  πριν από το τρέξιμο !

Πέντε χρήσιμες συμβουλές διατροφής για το βράδυ πριν τον αγώνα!


1.Υπερβολικη κατανάλωση σε λαχανικά.

Σίγουρα κάνει καλό να ξεκινήσει ο αθλητής το βραδινό του με μια μικρή σαλάτα, αλλά μέχρι εκεί.  Θυμηθείτε ότι σήμερα πρέπει να καταναλώσετε λιγότερες φυτικές ίνες  από ότι  τρώτε συνήθως.

2.Πινετε τσάι η καφέ.

Εάν δεν είναι κάποιος  συνηθισμένος να πίνει κρύο τσάι η να κλείνει  το βραδινό με έναν καφέ καλύτερα να το αφήσει. Η καφεΐνη που περιέχεται σε αυτά μπορεί να τον  κρατήσει  ξύπνιο.

  1. Υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Είναι προτιμότερο να έχετε μια μικρή αίσθηση πείνας μόλις δύο ώρες από την στιγμή που σηκωθήκατε από το τραπέζι και να φάτε ένα μικρό σνακ πριν να πέσετε στο κρεβάτι  παρά να μην μπορείτε να κοιμηθείτε γιατί νοιώθετε χορτασμένος και βαρύς .

  1. Παραγγείλατε φαγητά τηγανητά η κρεμώδη η πλούσια σε μπαχαρικά.

Αυτά τα φαγητά εκτός από το ότι θέλουν μεγάλο χρόνο χώνευσης, μπορεί να αυξήσουν την οξύτητα στο στομάχι, να φέρουν έμετο η και ακόμα χειρότερα. Για να δώσεις γεύση στα φαγητά σου χρησιμοποίησε αλάτι. Την επομένη μέρα στον  οργανισμό σου θα αρέσει το αλάτι!

5.Καταναλωνει κάτι που δεν έχει δοκιμάσει πότε ξανά!

Ποιός ξέρει πως θα μπορούσε να αντιδράσει το στομάχι του;  Βέβαια μπορεί να μην έχει πολλές επιλογές στο μέρος που βρίσκεται, αλλά παρόλα αυτά καλό είναι να επιλέξει από οικείες  γεύσεις  όπως σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας η κοτόπουλο με ρύζι!