Όταν οι μηροί σας τρίβονται μεταξύ τους...

Κατά την διάρκεια της σωματικής άσκησης, σημεία του σώματος όπως οι μασχάλες και το εσωτερικό των μηρών μας έχουν μεγαλύτερη τριβή γιατί ακουμπάει δέρμα με δέρμα και μάλιστα ιδρωμένο δέρμα. Δεν πρέπει να αγνοείτε τον ερεθισμό σε αυτά τα σημεία, γιατί με τον καιρό ίσως να χειροτερέψει. Μπορεί να γίνει τρομερά επώδυνο και να προκαλέσει ακόμα και ανοιχτές πληγές!

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να προστατέψετε αυτές τις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ερεθισμούς.

Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάζετε τακτικά ταλκ στο εσωτερικό των μηρών σας πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο. Ειδικά οι καινούριες μαμάδες θα έχουν στο σπίτι ταλκ για τα μωρά τους! Ε λοιπόν κάνει και για εσάς! Καμια φορά το μυαλό μας δεν πάει στα κοινά πράγματα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στους μηρούς σας απλή βαζελίνη που μπορεί επίσης να έχετε ήδη στο σπίτι σας. Απλώνεται εύκολα και παραμένει στο δέρμα κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σας αποτρέποντας την τριβή.

 

 

Θα μου πείτε ωραία όλα αυτά, αλλά... τί γίνεται όταν φοράω κοντό σορτσάκι;

Εάν υποψιαστείτε οτι ο ένοχος για τον ερεθισμό σας είναι ένα συγκεκριμένο σορτς, τότε καλό είναι να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο που ίσως να είναι πιο μακρύ και να καλύπτει την περιοχή. Επίσης, εάν δεν θέλετε να χάσετε το αγαπημένο σας σορτσάκι μπορείτε να δοκιμάσετε να φορέσετε ένα κολάν συμπίεσης από μέσα.

 

 

Σε καμία περίπτωση μην φοράτε βαμβακερά σορτσάκια. Το βαμβακερό μόλις βραχεί από τον ιδρώτα, βαραίνει και δεν στεγνώνει με τίποτα. Υπάρχουν στο εμπόριο σορτσάκια που το υλικό τους είναι ειδικά φτιαγμένο για την προστασία από τριβές λόγω του ιδρώτα.

Τέλος, η σωστή μεταχείριση του δέρματός μας μετά την σωματική άσκηση έχει προφανώς μεγάλη σημασία. Μην αφήνετε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα με τον ιδρώτα πάνω σας. Πλυθείτε το συντομότερο δυνατό με χλιαρό νερό. Ποτέ μην ρίξετε ζεστό νερό σε ήδη ερεθισμένους μηρούς αν δεν θέλετε όλη η γειτονιά να σας ακούσει να φωνάζετε από τον πόνο!

 

 

Μόλις τελειώσετε, μην τρίψετε την πετσέτα επάνω στα πονεμένα σημεία, αλλά απλά ακουμπήστε την για να πάρει την υγρασία. Τέλος, φροντίστε για την ενυδάτωση του δέρματος σας με μια καλή λοσιόν/κρέμα.

Στην περίπτωση που η τριβή είναι σε προχωρημένο στάδιο και σας έχει αφήσει ανοιχτές πληγές, απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας το συντομότερο! 

 

Tηλέφωνο

6945894673

Ακολουθήστε μας!