Πώς να φροντίζετε το δέρμα σας τον χειμώνα.

Δεν είναι καθόλου περίεργο το οτι οι περισσότεροι από εμάς υποφέρουμε τον χειμώνα από ξηρότητα και ερεθισμό στο δέρμα μας, αφού τρέχουμε μέσα στον παγωμένο αέρα. Για κάποιους ίσως είναι απλά μία ενόχληση, για άλλους όμως είναι πιο επώδυνο αφού το δέρμα μπορεί να σπάσει και να κάνει πληγές.

Αν υποφέρετε από ξηρότητα, διαβάστε τα παρακάτω tips για να σας βοηθήσουν στη φροντίδα του δέρματος σας το κρύο διάστημα του χειμώνα.

 

Κάνετε μπάνιο σε χλιαρό νερό.

Το πολύ ζεστό νερό διασπά το φυσικό λιπαρό προστατευτικό στρώμα που έχει το δέρμα σας και το στεγνώνει. Έτσι, για μπάνιο, ντους, και πλύσιμο, χρησιμοποιήστε πάντα χλιαρό νερό.

 

Κάντε απολέπιση.

Ίσως τους χειμερινούς μήνες να σας είναι πιο δυσκολο να αφιερώσετε παραπάνω χρόνο για απολέπιση γιατί θέλετε να φορέσετε τα ρούχα σας όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά αν δεν το κάνετε, το πρόβλημα της ξηρότητας γίνεται χειρότερο.

Απολεπίστε τα χέρια, τα χείλη σας, το πρόσωπό σας για να εισχωρήσει η ενυδάτωση αργότερα καλύτερα στο δέρμα σας. Έτσι, το πρόβλημα με τον καιρό θα υποχωρεί. Όσο το αμελείτε, τα νεκρά κύτταρα θα πολλαπλασιάζονται και το δέρμα θα παραμένει ερεθισμένο.

 

Ενυδατωθείτε δύο φορές μέσα στην ημέρα.

Το δέρμα σας χρειάζεται περισσότερη υγρασία στο κρύο, γι’αυτό ενυδατωθείτε κάθε πρωί, κάθε βράδυ, μετά από ένα μπάνιο ή ντους ή κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας. Μην περιμένετε μέχρι να έχετε ξηρό δέρμα.   Επίσης, μην μειώνετε την ποσότητα του νερού που πίνετε λόγω κρύου. Η αλήθεια είναι οτι όταν κάνει κρύο προτιμούμε περισσότερο ζεστά ροφήματα, οπως τσάι ή σοκολάτα, παρά νερό. Μην ξεγελιέστε γιατί οι ανάγκες μας σε νερό τον χειμώνα δεν είναι λιγότερες!

Προστατέψτε τα χέρια σας και το πρόσωπό σας.

Τα χέρια είναι πολύ ευαίσθητα τον χειμώνα. Κάνετε συνηθειά σας τα γάντια όταν βγαίνετε για προπόνηση στο κρύο. Είναι το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε.

Επίσης, μην βγείτε για τρέξιμο αν δεν φορέσετε αντηλιακό στο πρόσωπο. Το οτι κάνει κρύο δεν σημαίνει οτι οι ακτίνες του ήλιου σταματάνε να είναι βλαβερές.

 

Χρησιμοποιήστε σπιτικές μάσκες προσώπου.

Μετά από μία προπόνηση στο κρύο, το δέρμα θέλει αμέσως φροντίδα. Μην αμελείτε τις σπιτικές μάσκες! Διαλέξτε τα υλικά που σας αρέσουν και αφήστε το δέρμα σας να ενυδατωθεί.

 

Εσείς πώς περιποιείστε το δέρμα σας τον χειμώνα μετά τις "κακουχίες" των προπονήσεων στο κρύο;

Γράψτε μας στα σχόλια το δικό σας tip!

 

Tηλέφωνο

6945894673

Ακολουθήστε μας!