Όταν το τρέξιμο επηρεάζει την περίοδό σας.Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των γυναικών που αθλούνται και παρουσιάζουν προβλήματα στην έμμηνο ρύση τους.

Ένα από αυτά είναι η αμηνόρροια, δηλαδή το φαινόμενο της απουσίας του περιδικού κύκλου για ένα διάστημα από 3 εως 6 μήνες. Τέτοιες αλλαγές στον περιοδικό μας κύκλο είναι ένα σημάδι οτι κάτι δεν πάει καλά.

Το ίδιο μας το σώμα φροντίζει να μας ενημερώνει οτι δεν είναι «ευχαριστημένο».  Υπάρχει μια ορμονική ανωμαλία που δείχνει οτι ο οργανισμός μας  δεν λειτουργεί όπως  θα έπρεπε.

Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο σας είναι πολλοί: έλλειψη ύπνου, στρες, ελλιπής διατροφή, αλλαγή στις διατροφικές  συνήθειες,  σκληρή προπόνηση, χαμηλό λίπος στο σώμα, εξαντλητικές δίαιτες.

 Τί πρέπει να κάνω αν παρατηρήσω αλλαγές στον περιοδικό μου κύκλο?

Για αρχή μην πανικοβάλλεστε! Ο ειδικός που πρέπει να απευθυνθείτε είναι ο γυναικολόγος σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως από μόνες σας είναι να αναρωτηθείτε κάποια πράγματα ώστε να είστε προετοιμασμένες για το ραντεβού με τον γιατρό σας.

  • Μήπως το παράκανα με την άσκηση?
  • Μήπως άλλαξα την ποσότητα του φαγητού μου ?
  • Μήπως άλλαξα την συχνότητα των γευμάτων μου?
  • Μήπως ελλάτωσα υπερβολικά τους υδατάνθρακες?
  • Μήπως είμαι αγχωμένη αρκετά τον τελευταίο καιρό και δεν κοιμάμαι καλά ?
  • Έχω χάσει ή έχω πάρει απότομα κιλά?

Όλα αυτά είναι παράγοντες που πρέπει να παρακολουθήσετε και να καταγράψετε, ώστε να βοηθήσετε τον γιατρό σας να σας επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα και να είστε όσο πιο γρήγορα υγιής γίνεται!

Tηλέφωνο

6945894673

Ακολουθήστε μας!