Πόσο εύκολος είναι ο πρωταθλητισμός για την Σοφία Ρήγα;

Mια χαρά ήταν για τη Σοφία Ρήγα ο διεθνής μαραθώνιος του Βερολίνου, πήγε έτρεξε, έκανε τα όσα θαυμαστά έκανε, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Και δεν εννοούμε σε αγωνιστικό επίπεδο. Τώρα αρχίζει το τρέξιμο για την ίδια και για τον προπονητή της Γιάννη Δαγκόγλου, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος του ταξιδιού.

Η κορυφαία πατρινή δρομέας μεγάλων αποστάσεων συμμετείχε στον αγώνα του Βερολίνου, χωρίς όμως καμία ουσιαστικά βοήθεια. Από τον Ιούλιο ο προπονητής της είχε «ψάξει» για μια χορηγεία 300 - 400 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τουλάχιστον τα αεροπορικά εισιτήρια. Τα υπόλοιπα έξοδα, διαμονή, διατροφή κλπ, δεν τα συζητάνε καν!
«Δεν στάθηκε ικανό να μας βοηθήσει κανείς, πλην του σωματείου της, του Ελευθέριου Βενιζέλου Χανίων» δήλωσε ο προπονητής της, ο οποίος πρόσθεσε πως θα ζητήσει τη συνδρομή του ΣΕΓΑΣ: «Νομίζω πως η Ρήγα δικαιούται της στήριξης της Ομοσπονδίας, πιάνοντας άλλωστε το όριο του Σχεδιασμού».

Η Σοφία Ρήγα, θυμίζουμε, πως αγωνίστηκε την Κυριακή στον 40ό διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου όπου ήταν 6η στην κατηγορία της W-30, 12η γυναίκα και 172η συνολικά (μαζί με τους άνδρες) σε σύνολο 33.744 δρομέων! Τερμάτισε σε 2.39.10 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ και η καλύτερη φετινή επίδοση στη χώρα. Είναι πλέον η 6η καλύτερη μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών στην Ελλάδα και η 2η στην Αχαΐα μετά την Πολύζου. Η επίδοσή της είναι καλύτερη από το χαμηλό όριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (άρα ελπίζει βάσιμα σε συμμετοχή και στους Ο.Α. του Ρίο), είναι καλύτερη από το όριο Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ και κατά πάσα πιθανότητα καλύτερη από το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν το προσεχές καλοκαίρι.

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τη Ρήγα (και ήδη είχε γίνει) για την ανάγκη να περάσει από έλεγχο αντιντόπινγκ.

* Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν η Σοφία Ρήγα αγωνιστεί σε ενάμιση μήνα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο είχε κατακτήσει πρόπερσι.
* Η 25χρονη πρωταθλήτρια (Ολυμπιάδα, Κούρος και Ελ. Βενιζέλος οι σύλλογοι που έχει αγωνιστεί) έχει κατακτήσει 15 μετάλλια (6 χρυσά, 7 ασημένια και 2 χάλκινα) σε πανελλήνια πρωταθλήματα, στα 5.000μ., στα 10.000μ. στον ανώμαλο και στον μαραθώνιο, στις κατηγορίες νεανίδων, νέων και γυναικών.
* Ενδιαφέρον θα έχει το που θα προπονείται από δώ και πέρα, με δεδομένο πως το Παμπελοποννησιακό Στάδιο έχει πρόβλημα.

Tηλέφωνο

6945894673

Ακολουθήστε μας!